Нещодавно Андре Тан спільно з українським брендом YES представив нову колекцію рюкзаків для дітей та підлітків та розказав нам за якими критеріями обирає шкільний рюкзак для своєї доньки. На думку Андре, рюкзаки мають бути не тільки стильними та особливими, а ще й функціональними та корисними, тому радить звернути увагу на такі критерії:

  1. Вага. Звертайте увагу на вагу, ранець не повинен бути занадто важким. Оптимальна вага - до 10% від ваги дитини, навіть з усім шкільним приладдям всередині. Порожній ранець має важити до 1 кг.
  2. Матеріал має бути міцним, ми всі памʼятаємо, як відносились до своїх шкільних рюкзаків, особливо хлопці. Тож потрібно щоб рюкзак добре тримав форму, не деформувався та захищав від вологи. Зараз багато сучасних матеріалів, таких як ЕВА-матеріал або поліестер нового покоління. Важливо також подивитися на шви, блискавки та застібки. Всі вони повинні бути якісними та міцними. Додатковий плюс - наявність світловідбивачів, це захистить вашу дитину ввечері на дорозі.
  3. Спинка. Важливо, щоб спинка була анатомічної форми, особливо для учнів молодших класів, вона повинна добре прилягати до спини, щоб дитина не сутулилась під час носіння ранця. Ми ж усі хочемо, щоб у наших діток була гарна постава.
  4. Лямки. Обов'язково зверніть увагу на лямки. Вони мають бути широкими і м'якими та повторювати S-подібну форму. Круто, якщо буде спеціальний ремінець, який триматиме лямки разом - це буде запобігати ковзанню. А також звертайте увагу - низ ранця не повинен опускатися нижче попереку, щоб дитина не відчувала надмірного навантаження.
  5. Відділення. Бажано, щоб в ранці було декілька відділень і кишень, щоб все рівномірно розподілялося всередині, до того ж це привчить дитину до порядку, навіть у шкільному рюкзаку.

І найважливіша річ - рюкзак повинен подобатися дитині та приносити позитивні емоції. Він же буде використовуватися кожен день, тому нехай вона обирає такий, який їй до вподоби. Адже саме вашій дитині ходити з ним до школи цілий рік. Разом із Сонею (донька - прим. редакції) ми обрали рюкзак з спільної колекції Yes х Andre TAN - з правилами дорожнього руху.