Читайте також: Гроші на няню: кожна породілля отримуватиме допомогу від держави

До 1 червня, Всесвітнього дня захисту дітей, у соціальних мережах запущено флешмоб  #любитинебити. За даними ВОЗ, кожна 4-а дитина в світі зазнавала фізичного насильства. Наслідки жорстокого поводження з дітьми включають довічні порушення фізичного і психічного здоров’я, а в соціальній і професійній сферах можуть в кінцевому підсумку сповільнити економічний і соціальний розвиток країни. Близько 30% дітей, які зазнавали фізичного, психологічного насильства, або якими нехтували їхні батьки, будуть використовувати методи своїх батьків у вихованні власних дітей.

Наталя Біда, співавторка освітнього проекту #НеБийДитину від ГО “Батьківська спілка“, переконана:

Попри існування ще з 2001 року Закону України “Про охорону дитинства“, що забороняє фізичні покарання дітей, за всі ці роки рівень фізичного насильства щодо дітей не знизився, а психологічного - навіть зріс. Новий Закон “Про запобігання і протидію домашньому насильству“ від 2017 року, де прописані чіткіші механізми захисту дітей, дає більше надії на покращення ситуації, і все ж, як показує світовий досвід - закону й заборони ніколи не достатньо, людям потрібна альтернатива - підтримка і інформація, як же спілкуватися з дитиною натомість? Саме масове поширення інформації може змінювати застарілі суспільні звички та прищеплювати громадянам самоповагу і взаємоповагу з самого дитинства. Тому ми радіємо кожному, хто поширює таку інформацію та долучається до формування громадянського суспільства в Україні.

#любитинебити: приєднуйтеся до символічного флешмобу до Дня захисту дітей
#любитинебити: приєднуйтеся до символічного флешмобу до Дня захисту дітей
прес-служба

Читайте також: Як провести відпустку на морі з дитиною: поради лікаря

Символ флеш-мобу - фото з символічним тату-серцем, оповитим ременем, викладають партнери та друзі проекту. Приєднатись може кожен охочий! Флеш-тату розповсюджують дружні заклади - кав’ярні, книгарні, дитячі садочки і т.д. Ціна 25 грн. Всі кошти від продажу будуть передані в Благодійний фонд «Таблеточки». До проекту долучились акторський склад «Дикого Театру», команда «Всі.Свої», колектив дитячого садочку «Urban Kids» та багато інших.

Читайте також: Дитина і засмага: користь і шкода

#любитинебити - соціальний проект, що має на меті звернути увагу до такого методу виховання, як використання фізичної сили. Батьківський пасок залишає синці не лише на сідницях, він б’є по набагато болючішому місцю — дитячій психіці та самооцінці в майбутньому. Дитина — це маленька людина і справжня особистість, яка нікому нічого не винна. Вона має право бути не битою взагалі ніким в цьому житті, як і кожен із нас, а батьками — у першу чергу. Спеціально для проекту Харківська художня студія «Дарвіна 16» створили вражаючу експозицію малюнків. Учні студії, діти від 4-14 років намалювали роботи, що відображають дитячий погляд, відношення до фізичного покарання. Експозицію можна переглянути на освітній зустрічі «Батьківські збори» та на сайті проекту.

Читайте також: Алергія у дітей: як лікувати - розповість лікар Комаровський

В рамках проекту 2 червня організатори запрошують відвідати «Батьківські збори» - освітню зустріч-лекцію, що відбудеться в Києві, на вул. Глибочицькій, 13. Про свій досвід, професійні рекомендації та факти розкажуть: Анастасія Голота - дитячий та сімейний психолог, перинатальний психолог,  Гюлеч Катерина - засновниця дитячого садочку, мама 3-х дітей, Антоніна Оксанич – дитячий та сімейний психолог, гештальт терапевт,  Наталя Біда - співавторка  проекту #НеБийДитину від ГО «Батьківська спілка»,  Юлія Фролова - психолог, сертифікований тренер освітніх програм та  засновниця проекту #любитинебити та бренду дитячого одягу «Карамба»  Анастасія Червінська.

#любитинебити: приєднуйтеся до символічного флешмобу до Дня захисту дітей
#любитинебити: приєднуйтеся до символічного флешмобу до Дня захисту дітей
facebook.com/karambakids

Ініціативна група друзів проекту #любитинебити зняли відео, що відкриває альтернативний погляд на ремінь як спосіб виховання «А по попі?» - легке та іронічне  ставлення до дитячих пустощів.

А якщо ви не вирішили, як привітати дитину з сьогоднішнім святом, веселий сценарій з найцікавішими конкурсами знайдете тут.